כניסה
למנויות
צרו קשר

תבשיל חומוס ובטטה של איילת

כמה אני אוהבת שיש מתכונים שהם גם בריאים, גם קלים ממש להכנה וגם טעימים ממש!!!
החומוס מספק לנו סיבים תזונתיים, הוא מקור מעולה למינרלים סידן, מגנזיום ואשלגן והוא עשיר בברזל (כמעט פי שניים מרוב סוגי הקטניות), הוא עשיר בחלבון ומעניק תחושת שובע לזמן ממושך בזכות הערך הגליקמי הנמוך.
הבטטה עשירה בבטא קרוטן שמהווה מקור לויטמין A, היא עשירה בסיבים ומעולה למי שמעוניין לרדת במשקל ואלו רק חלק מהיתרונות, כן?

מה הרכיבים שצריך למתכון השווה שלפנייך?
חומוס לאחר השרייה ובישול (אפשר סנפרוסט ואפשר כמוני לבשל ולשמור בהקפאה שיהיה זמין לבישולי הצלחות)
בטטה גדולה או 2 בטטות קטנות.
4-5 שיני שום כתושות
כפית גדושה של פפריקה מתוקה
חצי כפית עד כפית של כמון
כפית מלח הימלאיה
כף רסק עגבניות טבעי מ 100% עגבניות.

מתחילים בטיגון השום יחד עם התבלינים, למעט המלח שיחכה לתורו בסיום הבישול.
מוסיפים את הבטטה ולאחר מכן את החומוסים - אפשר היישר מהמקפיא להעביר לבישול.
מוסיפים מים רותחים שיכסו את הכל ואת הרסק עגבניות.
מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את הלהבה, לאחר כחצי שעה אני מוסיפה את המלח ואז ממשיכה לבשל על להבה נמוכה לעוד כחצי שעה, במידת הצורך אפשר להוסיף מים - אני אוהבת שיש בישול ארוך למרות שבפועל זה מוכן כבר אחרי כ 10 דקות אבל הבישול הממושך מעמיק את הטעמים ועושה את כל ההבדל.

איך מתייחסים? 
כל שני שליש כוס חומוס כמנת חלבון, שליש בטטה כמנת פחמימה או פשוט 2 כוסות מיקס של התבשיל כ 3 מנות חלבון ומנת פחמימה. סלט שווה ליד וישר צלמו ושתפו אותי, חלום שלי לראות שאתם נהנים כמוני!!!

אהבת? אשמח לשמוע על כך!

איזה כיף שהצלחה ותזונה מבריאה זה טעים!

להאמין. לפעול. להגשים.